Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen die we het meest ontvangen. De vragen gaan over onze diensten, maar ook algemene vragen. Het kan zijn dat je een vraag hebt die hier niet tussen staat, stuur dan een e-mail naar info@sandernesta.com en we zullen zo snel mogelijk reageren.

ALGEMEEN

Waar zijn jullie gevestigd?

Sander Nesta Webdesign & Marketing is gevestigd in Zeist maar werkt zowel met nationale als internationale klanten samen. We hebben geen bezoekadres maar zijn 7 dagen per week zowel telefonisch als per mail bereikbaar.

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn zeven dagen per week aan het werk. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij werkzaam van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag zijn we van 12.00 tot 18.00 beschikbaar.

Hoe zijn jullie bereikbaar?

Wij vinden het belangrijk om goed met de klant in contact te staan, daarom zijn wij via allerlei communicatiemogelijkheden bereikbaar. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer en e-mailadres zoals op onze contactpagina staat aangegeven. Als u een nieuwe klant bent en eerst een kennismaking met ons wilt, kunt u een digitale afspraak inplannen via Skype of een fysieke afspraak op locatie.

TECHNISCH

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam heb je nodig wanneer je een eigen website wilt gaan maken en/ of mailadressen wilt gebruiken eindigend op een bepaalde domeinnaam. Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie (bijvoorbeeld .NL). Wanneer je een domeinnaam hebt geregistreerd dan bezit je een uniek adres op het internet.

Kunnen jullie mij helpen met webhosting?

Jazeker! Wij adviseren u graag over de juiste webhosting die geschikt is voor uw nieuwe website.

Kan ik de website ook hosten bij een derde partij?

Ja, dat is mogelijk maar betreft niet onze voorkeur. Wij willen er zeker van zijn dat uw website altijd online is en daarom werken we het liefst met onze partner Antagonist omdat we bij hun zeker zijn van goede support indien er problemen ontstaan met de hosting.  Ook kost het vaak extra tijd om in contact te blijven met derde partijen. Heeft u al een domeinnaam en/ of hosting ergens anders lopen? Zo ja, dan kijken we graag naar de mogelijkheden.

WEBSITE

Hoelang duurt het maken van een website?

Dat ligt eraan! In principe kunnen wij uw website binnen één week opleveren, mits u netjes alle teksten en afbeeldingen van te voren aan ons doorgeeft. Helaas komt het vaak voor dat klanten nog niet alle teksten compleet hebben waardoor het langer dan een week duurt.

Wat is een CMS?

Een CMS (Content Management Systeem) is een platform waarmee u uw website makkelijk kunt beheren. Denk hierbij aan het toevoegen, bewerken en het verwijderen van content en lay-out. Met een CMS kunt u onder andere pagina’s, teksten, afbeeldingen, posities, kleuren en functionaliteiten op een eenvoudige manier zelf wijzigen.

Wat is een responsive website?

Dit is een website die zich aanpast aan alle schermformaten zodat navigeren en lezen optimaal mogelijk zijn op elk apparaat waarop de website kan worden bezocht.

Kan ik mijn website zelf beheren?

Websites die door ons zijn gemaakt zijn eenvoudig zelf te beheren. Als je dit liever niet zelf doet, kunnen wij het website beheer overnemen. Sommige bedrijven kiezen voor het zelf beheren, waarbij anderen dit liever juist niet zelf doen. De keus ligt bij jezelf.

Onze websites worden gebouwd met het CMS WordPress. Met WordPress kun je zelf de website beheren, zonder kennis te hebben van moeilijke codes, stylesheets en andere technische zaken. Meer informatie over websites? klik hier.

Hoe kan ik foto's en teksten aanleveren?

Voordat we starten met het maken van uw nieuwe website is het belangrijk dat we al zo veel mogelijk teksten en afbeeldingen van u gekregen hebben. Deze kunt u heel eenvoudig aan ons versturen via WeTransfer en dan aan info@sandernesta.com.

ADMINISTRATIE

Zit ik aan een abonnement vast?

Nee, u zit niet aan een abonnement vast. U betaald eenmalig het bedrag van uw pakketkeuze aan Sander Nesta Webdesign. Daarnaast betaald u eens per jaar een bedrag voor het verlengen van uw webhosting en domeinregistratie.

Waarom vragen jullie een aanbetaling van 50%?

Wij willen er zeker van zijn dat u de diensten geleverd wilt krijgen. Daarom vragen wij aan u om de helft van het totale bedrag voorafgaand aan ons te betalen.

U krijgt van ons een factuur met daarop de vermelding van onze diensten en na betaling van de aanbetaling gaan we direct voor u aan de slag! De factuur dient tevens als overeenkomst!

Waarom betaal ik voor service & onderhoud?

Het is erg belangrijk om een website goed te blijven onderhouden en dit doe je om wekelijks je website te voorzien van updates op het gebied van plugins, thema’s en WordPress zelf.  Naast al deze updates is het ook van belang dat er regelmatig een back-up wordt gemaakt. Lees meer over service & onderhoud op deze link.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op via onze contactpagina en we antwoorden u binnen 24 uur!